ROTI BAGUETTE@FRENCH LOAF with CHEEZY SARDINE MAYONAISE

KONGSI RESIPI :-"ROTI BAGUETTE@FRENCH LOAF with CHEEZY SARDINE MAYONAISE"

klik 👉 Follow Telegram BeritaUp2date (large-bt)



KONGSI RESIPI :-"ROTI BAGUETTE@FRENCH LOAF with CHEEZY SARDINE MAYONAISE"

BAHAN-BAHAN:-


1 Buku Roti Baguette @ French Loaf
1 Tin Besar Sardin Brand REX @ AYAM BRAND
2 Biji Bawang Besar Merah di cincang kecil
3-4 Sudu Besar Mayonaise
3-5 Tangkai Cili Api dicincang halus
Parutan Cheddar Cheese
Butter untuk sapuan roti

CARA PENYEDIAAN:-


1) Sardin dikeluarkan dari tin dan kuahnyer hanya pakai sesudu sahaja. Lenyek Sardin tersebut di dalam bekas.
2) Satukan hirisan bawang, cili api dan mayonaise bersama Sardin tadi.
3) Roti Baguette dipotong serong dalam setebal setengah inci. Potong dalam beberapa keping.
4) Sapu butter pada roti dan letakkan Campuran Sardin itu tadi di atasnya.
5) Tabur parutan Cheddar Cheese di atas sebagai topping.
6) Bakar dalam Oven suhu 170 darjah selama 12 minit lebih kurang.

#makan panas-panas memang best!! Terasa kerangupan roti baguette dan kelemakan intinya bersama Cheddar Cheese.

Selamat mencuba.



Kongsikan artikel ini:

Ikuti kami di Facebook, Twitter, dan Telegram untuk berita terkini setiap hari.
klik 👉 https://t.me/BeritaUp2Date



Tags

Top Post Ad

Below Post Ad